tiistai 29. maaliskuuta 2016

Musiikkivideoiden Rio

Kirjoittaessani CCBB:stä mietin, josko Youtubesta löytyisi jotain taiteilija Song Dongin näyttelyyn liittyvää. Laitoin siis hakuun song dong rio.

Näyttelystä en löytänyt mitään, mutta sain sen sijaan tietää, että vaikka Put it in a love song -video jäikin julkaisematta, Beyoncé teki Riossa toisenkin videon. Ja niin ovat tehneet monet muutkin. Tässä muutama, joista kuka tahansa Rion kävijä voi bongata jotain tuttua.Michael Jackson kävi Rion lisäksi myös Salvadorin Pelourinhossa. Rio-osuudet on kuvattu Santa Martan favelassa Zona Sulilla. Santa Martasta löytyy popin kuninkaan mukaan nimetty aukio.

Käytännön portugalia: Eles não ligam pra gente = He eivät välitä meistä.Uuh, tämä John Legendin video on ihana. Ihan parasta Riossa on vain palloilla vapaapäivänä ympäriinsä, vaikka juuri noilla kulmilla. Moni tunnistanee videolla esiintyvän Alexandre Rodriguesin.Harvassa ovat ne Riossa kuvatut musiikkivideot, joissa Escadaria Selarón ei vilahda. Ja mikäs siinä, hienohan se on. Myös tällä Snoop Doggin videolla vilkkuva Parque Lage (se, jossa allas ja taustalla Kristus-patsas) on avoin yleisölle.Myös U2 kävi Riossa. Videon alussa näkyy miten lentokoneet laskeutuvat Galeãon kentälle. Koneesta katsoen saattaa laskeutuessa käväistä mielessä, että onko (likaisen) veden jälkeen luvassa maata lainkaan, niin läheltä vettä kiitorata alkaa.Tässä jo alussa mainittu Beyoncén video. Suloisia lapsia, niin Beyoncén oma tytär kuin passinhoa tanssivat nuoret.BONUS - Clarice Magalhães on riolainen ja tämän videon jaoin joskus aikaisemminkin. Mutta mitä sitten, niin maisemat kuin kappale ovat upeat!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti