torstai 10. maaliskuuta 2016

Brasilia kotona

Koska mahdollisuus toiselle mantereelle muutosta on tavallaan aina läsnä, yritämme välttää turhaa tavaran hamstraamista. Myös asuntomme pieni koko auttaa pitämään tämän tavoitteen kirkkaana mielessä. Joskus se on liiankin kirkas - näin maaliskuun alussa voisi ehkä ostaa saumoista vuotavien talvikenkien tilalle uudet siinäkin tapauksessa, että muuttaisimme ennen ensi talvea Rioon.

Molemmille on kuitenkin tärkeää, että kotona on Brasiliasta ja Riosta muistuttavia juttuja. Sitä paitsi suurin osa löytyy seiniltä, joten ne eivät edes vie tilaa.
Kaikki taulumme on hankittu samasta paikasta, nimittäin General Osórion viikonlopputorilta Ipanemalta. Tykkään siitä torista kovasti, värikäs paikka kävellä vaikkei mitään etsisikään.

Myöskään ruoka ei vie tilaa. Ja joitain brasilialaisia juttuja saa Suomestakin, kuten tätä suosikkikahviani. Se on vaan nykyisin törkeän kallista. Mutta vertaan ystäväni neuvosta sen hintaa kahvilassa juotuun latteen - johan tuntuu edulliselta! Toisinaan anoppi myös lähettää paketin tai pari.


Oltiin asuttu Suomessa jo vuosi, ennen kuin eräs ystävä toi meille Brasiliasta painekattilan. Luulin että sellaisen olisi saanut täältä, mutta ainakin vuonna 2007 se oli hankalaa. Tätä tarvitaan feijoadan tekemiseen (feijoadaa, mmmmmm).
Painekattilan kanssa samassa kaapissa on myös jokunen pullo sokeriruokoviina cachaçaa. Yksi pullo 51:a caipirinhan tekemistä varten ja niin sanotusti parempia sellaisenaan juotavaksi. En erityisemmin välitä cachaçasta sellaisenaan, paitsi yhdestä Gabriela-nimisestä. Siinä on neilikkaa ja kanelia.

Varsinkin alussa tärkeintä oli musiikki. Silloin ei ollut Spotifya. Nyt levyt ovat vähän vajaakäytöllä. Tuo kuvassa oleva Yamandun ja Dominguinhoksen levy löytyy sekin Spotifysta, suosittelen. Yamandu soittaa myös Mika Kaurismäen chorosta kertovassa elokuvassa nimeltä Brasileirinho, suosittelen sitäkin.

Ja sitten on juttuja, jotka eivät ole ihan täältä eivätkä ihan sieltä. Niin kuin levyhyllymme uusin täydennys, Nordic Choron toinen albumi. Suomiklassikkoja choroksi sovitettuna.


 Välimaastossa. Niin kuin mekin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti