keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Chocochili-blogi, Brasiliassa asuvan ystävä

Siihen nähden, että Brasiliassa kasvaa melkein mikä tahansa, täällä on yllättävän vähän kasvisruokapaikkoja tai kasvisvaihtoehtoja muiden ravintoloiden listoilla. Ehkä osin siksi en oikein alkuun oppinut kunnolla hyödyntämään maan antimia. 

Kunnes jonkin aikaa sitten löysin Chocochili-ruokablogin (jonka tuhannet muut ovat löytäneet jo aikaa sitten). Se on täynnänsä mahtavia, yksinkertaisia reseptejä, joita voi selailla esimerkiksi sellaisilla hakusanoilla kuin avokado, bataatti, kookosmaito ja (musta)papu. Erityisplussa siitä, että moneen herkkuun tulee korianteria!



Reseptit ovat vegaanisia ja joskus harvoin niissä saattaa olla joku osanen, jota pitäisi metsästää tai joka on täällä tosi kallis, mutta sitten korvaan sen toisella (en ole vegaani). Montaa reseptiä olen kokeillut jo sellaisenaan, joistain olen napsinut ideoita.

Parasta näissä ohjeissa on se, etteivät ne ole liharuokien kasvisversioita (joissa liha korvataan kasviksella tai pahimmillaan vain jätetään pois), vaan ravitsevaa ja ennen kaikkea tosi maukasta ruokaa. Puoliso on arvostanut erityisesti savuisuutta, jota juustokumina ja timjami tuovat joihinkin pihvimassoihin tai vaikka quesadillan täytteisiin.

Meidän mahtavan lähitorin ja ei-niin-mahtavan lähimarketin antimista on jo tehty esimerkiksi mustapapuquesadilloja, papupihvejä ja punajuuripyrettä ja maapähkinävoi-porkkanakeittoa (tein maapähkinävoin itse!).

Tässä valmistuu maapähkinävoi.

Aionkin ehdottaa kyseisen blogin lisäämistä ulkoministeriön Brasilia-matkustustiedotteeseen ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti