maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kompassin nuoli näyttää koilliseenKun päätimme tehdä 10-vuotishääpäivämme kunniaksi matkan Koillis-Brasiliaan, mietin, maltanko olla suunnittelematta retkeä etukäteen alusta loppuun valmiiksi.

Kävi sitten niin, että kaikenlaista muuta suunniteltavaa, selvitettävää ja järjestettävää oli viimeisen parin kuukauden aikana niin paljon, ettei ehditty suunnitella edes alkua, saati siitä eteenpäin.

Mutta nyt on alku: viiden viikon päästä lennämme Koillis-Brasiliaan, Nataliin.

Natal on Rio Grande do Norten osavaltion pääkaupunki ja retkemme aloituspiste. Sieltä jatkamme rannikkoa alaspäin bussilla.

Koko retkemme aikana istumme päätepisteestä riippuen bussissa yhteensä hieman alle tai yli tuhat kilometriä. Lopuksi lennämme takaisin Rioon, luultavasti Bahian osavaltion pääkaupungista Salvadorista. Ne liput ostamme myöhemmin.

Varaamme kaiketi ensimmäisen yön majoituksen etukäteen, mutta muuten ei vieläkään tee mieli tehdä suunnitelmia. Ja miksi tehdäkään, kun busseihin ja majataloihin mahtuu varmasti muutenkin. Elokuu on koillisessa matalan sesongin aikaa, minkä lisäksi siellä sataa silloin jonkin verran vähemmän kuin heinäkuussa.

Joitain vinkkejä olemme saaneet, lisäksi koillisesta kotoisin olevat ystävät ovat luvanneet meille tuttujensa yhteystietoja. Eilen pesin uudet silkkimakuupussimme. Ne kuivuivat kattoterassilla tunnissa.

Koillinen, täältä tullaan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti