keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Iloja ja huolia kolmen viikon jälkeen


Päiväkirjan kirjoittamiseen tuli tauko pian sen jälkeen kun olimme asettuneet tänne Magéen. En oikein osannut alun jälkeen pukea ajatuksia ja tuntemuksia kokonaisuuksiksi. Ympäristö saa jatkuvasti miettimään niin montaa asiaa, ettei pään sisällä tunnu enää olevan tilaa niiden järjestämiseen.


On ilo paluusta ja huoli maailman tapahtumista.

Posket täyttävä ilo siitä, ettei tämä ole viimeinen sunnuntaigrilli, ilta kantabaarissa, illallinen ystävien kanssa. Ja kasvava huoli, pelkokin, kun rakkaiden puheissa toistuvat kuvaukset siitä, mitä he eivät (enää) arjessaan tee.  

Ilo kypsistä tomaateista, onnistuneesta keitosta, omasta yrttilaatikostani. Turhautuminen siihen, että ihminen tarvitsee tässä maassa asianajajan ja paljon ylimääräistä aikaa saadakseen rahansa takaisin väärin perustein laskuttaneelta teleoperaattorilta.

Ilo siitä, että lähipiirin vauvat ovat syntyneet terveinä, kummipojalla on töitä ja kasiveen koulu sujuu. Huoli siitä, että naapurintytön koulupäivät ovat typistyneet milloin opettajien lakon vuoksi (palkat maksamatta), milloin siksi, että kouluun ei tule vettä.

Ilo rohkeista, upeista ystävistäni, jotka puhuvat feminismistä, rasismista ja yhdenvertaisuudesta ympäristössä, jossa monen mielestä feminismi tuhoaa perheet, rasismista puhuminen on uhriutumista ja menestyminen vain itsestä kiinni. Huoli siitä, että viime viikolla tämän kaupungin poliittisten murhien jo ennestäänkin pitkä lista kasvoi yhdellä.

Voiko samaan aikaan
tunnistaa ongelmat ja niiden koon
nähdä hyvä ja mahdollisuudet parempaan
olla masentumatta
olla sulkeutumatta omaan lähipiiriin
olla tekemättä vahinkoa kenellekään
tehdä silti edes jotain?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti