tiistai 16. elokuuta 2016

Retkiä Riossa: Paquetá

Jos haluat Rion matkaasi yhden hiukan rauhallisemman päivän, suuntaa Paquetán saarelle. Se on pieni ja rauhallinen paikka, jossa voi hellittää otteen laukun hihnasta.Paquetá sijaitsee Guanabaran lahden pohjoisosassa ja sinne pääsee lautalla. Lautat kulkevat Praça XV:n aukiolta ja matka kestää noin tunnin. Uusi lautta on hiukan vanhaa nopeampi, mutta vanha on tunnelmallisempi ja siinä voi istua ulkokannella. Lauttoja kulkee useampi päivässä. Matkalla alitetaan Rion ja Niteróin yhdistävä silta.


Paquetá on niin pieni, että päivässä ehtii tutustua koko saareen. Sen kävelee muutamassa tunnissa ristiin rastiin, edullisella vuokrapyörällä vielä nopeammin. Tällä kertaa viivyimme kuitenkin saarella yön yli, sillä kyläilimme erään ystävämme luona. Sunnuntaipäivän pyöräilimme lämpimässä mutta juuri sopivan tuulisessa säässä pitkin saarta.

Tämän blogin kannalta olennaisin tieto Paquetásta on se, että saari kuului aikoinaan Magéen. Mutta vaikka Paquetán pohjoiskärki on vain muutamien kilometrien päässä Magén rannasta, säännöllistä liikennettä ei tällä välillä ole. Mutta kuten Brasiliassa sanotaan (ja kuten viimeisestä kuvasta näkyy), se jolla on suu pääsee Roomaan asti.


Tai tässä tapauksessa kymmenessä minuutissa Magéen. Taskussa veneen omistajan puhelinnumero.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti