sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Leppoisan surullista musiikkia


Mitä tässä biisissä sanotaan? Mitä tuo sana tarkoittaa? Ai ei ole portugalia, mitä kieltä sitten? Kenestä tämä kertoo? Mihin tuo laulaja viittaa, kun se sanoo, että... 

Ilman musiikkia olisin oppinut Brasiliasta paljon vähemmän. Yksi useimmin käyttämistäni brasilialaisista verkkosivuista onkin nimeltään Letras. Kuten nimi kertoo, sieltä löytyy biisien sanoja.

Toisinaan musiikkia kuunnellessa sanat soljuvat vähän ohi, etenkin silloin jos se soi taustalla enkä tanssi tai muuten keskity. Useammin kuin kerran olen jälkeenpäin yllättynyt siitä, että kappale, jonka melodia yhdistyy mielessäni lähinnä leppoisiin, aurinkoisiin iltapäiviin ystävien kanssa kertookin jostain todella surullisesta asiasta - tai on todella vahvasti poliittinen.

Tässä muutama esimerkki.


Tämä kertoo lapsensa menettäneestä isästä.   Tämä kertoo onnettomasta rakkaudesta - ja itsemurhasta.300 anos. Bändi nimeltä Negritude Junior levytti kappaleen vuonna 1995,
kolmesataa vuotta vapaustaistelija Zumbin kuolemasta.


Jostain syystä nämä tällaiset kappaleet jäävät ajan mittaan kaikkein voimakkaimmin mieleen. Tuossa kepeyden ja painon yhdistelmässä on jotain, mikä menee ihon alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti