keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Asunto à brasileira, osa II

Jaahas, tässä sitä taas ollaan asuntoa etsimässä. Eräällä tutun tutulla olisi sellainen tarjolla, saimme juuri sähköpostiin valokuvia.

Mutta olisi tässä muutama kysymys.

1. Mitä sen vuokra olisi? Saimme kuvia niin huoneista, kylppäristä kuin näköalastakin. Hinnasta voidaan kuulemma keskustella sitten jos olemme kuvat nähtyämme kiinnostuneita. Koska meitä on kaksi, tilanteesta saatiin kaksi eri tulkintaa. Puoliso pohti, josko asunnon omistaja uskoo meidän hullaantuvan kuvien perusteella niin kovasti, että maksamme mitä tahansa. Minä taas mietin, josko hän miettii, että kenties asunto ei meille, Euroopassa asujille kelpaisi. Kummin tahansa, ei olisi eka kerta kun joku Riossa tekee hätäisiä oletuksia standardeista tai maksukyvystä taustan perusteella.

2. Kuinka paljon lisää joutuu maksamaan siitä, että ikkunat ovat rannalle ja Sokeritoppavuorelle? Eihän siitä kukkulasta arjessa varsinaisesti iloa ole. Vaikka olishan se huikean siistiä kattaa siskolle pöytä sellaisen ikkunan alle, mistä näkyy öinen sokeritoppa. Sisko haaveilee kyläilystä ja ruokapöytä on asunnossa ikkunan vieressä. Mutta sisko, entä jos vietäiskin sut semmoseen italialaiseen josta myös on tosi hieno näkymä Sokeritopalle?3. Kuuluuko kuvissa esiintynyt kissa diiliin?

4. Haluanko asua puolentoista korttelin päässä ex-poikaystävän vanhempien kotoa? Tuskin hän enää vanhempiensa kanssa asuu (vaikka ei tuolla aina tiedä), mutta silti.

Aluehan on kiva, sellaisia vanhan keskiluokan uneliaita kortteleita joissa on hyvä nukkua ja josta pääsee helposti mihin tahansa päin Rioa.

Lähellä on muuten myös pitseria nimeltä Planalto, jonka nimi viittaa maan hallintoon. Pitsat oli siellä ainakin ennen nimetty ministeriöiden mukaan, halvin mozzarellapitsa oli nimeltään valtiovarainministeriö. Onkohan listaa nyt kutistettu kun presidentti Temer kajosi ministeriöiden määrään?

Vaan ei ole kuulunut vastausta vuokrasta. Mikä saa kysymään, että...

5. Onko brasilialainen tapa käyttää sähköpostia yhtään muuttunut vuodesta 2007? Ja jos ei, kestänkö sen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti