lauantai 16. huhtikuuta 2016

Rio ohoi


Olen odottanut aika pitkään, että pääsen käyttämään tuota otsikkoa. Kesäkuun lopulla suuntaamme siis kauriin kääntöpiirille, ja tällä kertaa ainakin hiukan pitkää lomaa pidemmäksi aikaa.Lomalla kuitenkin aloitetaan. Ensin ollaan perheen ja ystävien kanssa jonkun aikaa Magéssa. Katsastetaan tunnelmat niin siellä kuin olympialaisiin valmistautuvassa Riossa - se onkin epäilemättä kiinnostavaa, sikäli kovasti sielläpäin tätä nykyä kuohuu.

Sitten lähdetään kahdestaan reissuun. Meillä on tänä vuonna kymmenes hääpäivä ja ajattelimme sen kunniaksi toteuttaa yhden pitkäaikaisista unelmistamme, nimittäin matkustaa johonkin koillisen kaupunkiin ja laskeutua sieltä sitten bussilla rannikkoa pitkin alaspäin. Niistä suunnitelmista jo vähän kirjoitinkin.

Alun perin ajatus oli olla kokonaan pois Riosta olympialaisten ajan. Mutta voi olla että ihan niin pitkäksi emme koillisen retkeä venytä (koska budjetti).  

Reissun jälkeen palataan arkeen. Mutta tällä kertaa vähän erilaiseen arkeen: minä aloitan opintovapaan ja puolison työssä on vuorossa pieni jakso Riossa.Siihen aikaan kun sain opintoni valmiiksi, valmistuneilla oli mahdollisuus täydentää tutkintoaan kahden vuoden ajan maksuttomasti. Itseltäni se mahdollisuus jäi Brasiliaan muuton vuoksi käyttämättä, joten tämä vajaan vuoden opintovapaa saa nyt korjata asian.

Olen tosi innoissani lomasta ja koillisen reissusta, mutta vielä enemmän innoissani olen siitä, että vajaan vuoden verran pääasiallinen tehtäväni on lukea ja pohtia minua kiinnostavia asioita. Katsoa maailmaa ja omia tekemisiä vähän eri kulmasta, löytää erilaisia tapoja ajatella ja tehdä.

Ja se, että ainakin osan tästä pohdinnasta saan tehdä kaupungissa, jota kiinnostavampaa en monessakaan mielessä tiedä – se on melkein epätodellisen hienoa. 


Rioa fiilistelevää musiikkia löytyy täältä.

Käytännön portugalia 
Felicidade = onni, onnellisuus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti