tiistai 12. huhtikuuta 2016

Brasilialaista rokkia


Viiden kohdan listaukset brasilialaisesta musiikista jatkuvat ja tänään rokataan. Tunnen tätä lajia sikäli huonosti, että lista on koottu kyselemällä puolisolta sellaisia kysymyksiä kuin kenen biisi se on se x, ja mikä se onkaan sen tyypin nimi josta mä tykkään, sen kaljun.Nämä bändit ja artistit ovat Brasiliassa tosi suosittuja, eli mistään katu-uskottavasta undergroundista ei ole kyse. Jos sellaisia kaipaa, kannattaa suosituksia kysyä ihan muualta (en ikävä kyllä osaa kertoa, mistä).

OS MUTANTES – Terveisiä 60-luvulta. Psykedeelistä rokkia. Kannattaa laittaa kuunteluun myös soolouralle häipännyt solisti, brasilialaisen rokin kuningattareksi tituleerattu Rita Lee.O RAPPA – Riolainen bändi, jonka yhteiskunnallisia sanoituksia ja rokkia maustaa samba ja rap. Kilpailee Paralamasin kanssa oman suosikkibändini tittelistä.
ZÉ RAMALHO – En oikein osaa kuvailla Zé Ramalhon musiikkia. Kuunnelkaa levy nimeltä Zé Ramalho da Paraíba sekä Cidades e Lendas. Ja kaikki muutkin. Zé Ramalho on laulaja Elba Ramalhon serkku ja serkukset ovat myös levyttäneet yhdessä.OS PARALAMAS DO SUCESSO – Riolainen Paralamas yhdistää rokkiin reggaeta já lattarirytmejä. Vokalisti-kitaristi-säveltäjä Herbert Vianna on levyttänyt myös soolona.LEGIÃO URBANA – Pääkaupunki Brasíliasta kotoisin oleva bändi jonka yksi tunnetuimmista biiseistä on kovin ajankohtainen Que país é esse.BARÃO VERMELHO – Kuten Paralamas já Legião Urbana, Barão Vermelho sai alkunsa 80-luvulla. Bändin vokalisti Cazuza teki ennen kovin aikaista kuolemaansa myös onnistuneen soolouran.
Näitä tulikin nyt kuusi, kun en osannut päättää mikä olisi jäänyt pois. Ja koska kyse on Brasiliasta, on tietysti olemassa myös musiikkilaji nimeltä samba-rock. Se kuulostaa tältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti