perjantai 8. huhtikuuta 2016

Hääpäivämatka koilliseenKun menimme naimisiin, olimme jokseenkin persaukisia, niin kuin monet nuoret parit tapaavat olla. Niteróilaisessa ostoskeskuksessa sormuksia valitessa juttelimme, että ostamme hienommat sitten joskus. Sitä paitsi tunsin oloni Riossa turvallisemmaksi, kun nimetöntä koristava rengas oli vähemmän huomiotaherättävää sorttia.

Siviilivihkimisen jälkeen söimme juustokakkua ja joimme olutta pienellä porukalla Niteróin kodissamme. Muutamaa viikkoa myöhemmin järjestimme grillijuhlat perheelle ja ystäville. Häämatkaa emme tehneet lainkaan.

Tähän olisi voinut kirjoittaa häämatkasta.
Työt muuttuivat vuosien varrella säännöllisemmiksi ja lopulta vakituisiksi. Hankimme pieneen kotiimme kaiken tarvittavan (paitsi oman koiran). Sormus sormessani on kuitenkin edelleen sama keltakultainen rengas valkokultaisella raidalla. Siitä on tullut kovin rakas enkä ole vuosiin edes harkinnut sen korvaamista toisella.

Ja vuosia, niitä on elokuussa takana jo kymmenen. Sen kunniaksi olemme päättäneet toteuttaa pitkäaikaisen haaveemme ja matkustaa Koillis-Brasiliaan. Vaikka olemme vuosien varrella matkustaneet paljon, tästä nimenomaisesta reissusta on mielessäni hyvää vauhtia muotoutumassa häämatka jota ei aikoinaan tehty.


Ajatuksenamme on lentää Riosta johonkin koillisen kaupunkiin, esimerkiksi Nataliin, ja laskeutua sitten bussilla rannikkoa alaspäin. 

Salvadoriin haluamme molemmat pysähtyä, mutta muuten teemme suunnitelmia vasta matkan varrella. Tosin tunnustaa täytyy, että Caraiva-nimiseen paikkaan olen jo vähän ihastunut yhden tutun Facebook-kuvien vuoksi – kiitos vain inspiraatiosta T!Voi tietysti olla, että suunnittelijaluonteeni löytää jossain vaiheessa takaisin pinnalle sieltä missä se ikinä jostain syystä tällä hetkellä vähän uinuukin. Ehkä lähempänä reissua haluankin tutkia, mitä milläkin kaupungilla on tarjota. Mutta ainakin toistaiseksi tykkään kovasti siitä ajatuksesta, että valintoja tehdään sen mukaan mitä eteen sattuu. Eniten kiinnostaa joka tapauksessa ihmiset, ruoka ja musiikki. Niitä löytynee kaikkialta.

Reitin sijaan olen pohtinut varusteita, lähinnä sillä ajatuksella, että mahdollisimman kevyillä kantamuksilla mennään ja mitä ikinä hankitaankin, ne kannattanee hankkia Suomesta.

Tarvitaanko toinen rinkka, entä olisiko sellaiset silkkiset makuupussit hyvä ostos? Millä kengillä kävelinkään viime kesänä?

Vaikka päätös reissusta on tehty, se silti ei tunnu vielä ihan täysin todelliselta. Ehkä siksi kun meillä ei vielä ole lentoja.

Taidan vähän vilkaista Momondoa.


Käytännön portugalia
Lua de mel = häämatka 
Nordeste = koillinen

4 kommenttia:

 1. Joo no edelleen suosittelen Caraivaa! �� Toki Koillis-Brasilia on kovin laaja ja täynnä mitä ihanampia rantoja. Mieleen on jäänyt myös turkoosinsininen meri Pernambucossa ja Alagoasissa, Jericoacoaran auringonlasku, toki myös Fernando da Noronha. Niin ja Bahia on ylipäätään ihana, omalla laillaan myös pohjoisrannikko. Boipeballa en ole käynyt, mutta voisi olla ihana...
  /Teea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entä ruoka, missä päin on ollut parhaat eväät?

   Meillä on vähän sellainen ajatus, että palloillaan kiinnostavien asioiden perässä ympäriinsä, ja sen vastapainoksi aina välillä rentoillaan paratiisirannoilla.

   Poista
 2. Mun ruokamieltymykset ovat muuttuneet niin paljon viime vuosina, enkä muutenkaan oikein pysty teidän puolesta ottamaan kantaa. Kun saa papaijaa & muita hedelmiä, açaíta ja tapiocaa niin olen aika tyytyväinen �� Tosin jopa Etelä-Bahiassa saa jo onneksi vähän muutakin. Caraivassa on ihana kasvisravintolakin, oih sinne pitäisikin päästä taas! ��
  Onhan muuten Olinda (linda!) listoilla?
  /Teea

  VastaaPoista
 3. Listoilla on :) Haluan myös Cabo de São Roqueen tähyilemään Afrikkaa.

  VastaaPoista