tiistai 6. joulukuuta 2016

6 x Suomi jota rakastan

Joulukuun kuudennen kunniaksi päätin listata kuusi asiaa, jotka sykähdyttävät ja saavat minut tuntemaan iloa Suomesta ja suomalaisuudesta. Juhlan kunniaksi en aio liittää niihin minkäänlaisia toisaalta - toisaalta -pohdintoja enkä varauksia :)

1. HISTORIA - Suomen historia jos mikä saa uskomaan, että maailmaa voidaan muuttaa. Nopeastikin, jos niin päätetään. Köyhyydestä ja syvästä eriarvoisuudesta yhteiskunnallisen tasa-arvon kärkimaaksi alle sadassa vuodessa - tälle jos mille voi nostaa maljan. Mieluiten jonkun kotimaisen pientuottajan valikoimasta.



2. MAANLÄHEISYYS - Kun hyvän elämän aineksia ovat esimerkiksi uimahallin sauna, torikahvila, koiralenkki lähimetsässä ja kaupunginosatapahtumat.



3. HILJAISUUS - Maa kuin retriitti, Helsingistä Utsjoelle. Tämän mahdollistavat osaltaan suomalaisten erinomaiset sosiaaliset taidot: Suomessa osataan sujuvasti olla hiljaa myös porukalla.



4. LUONTO LÄHELLÄ, KAIKKIALLA - Suomi on oikeastaan kuin valtavan suuri puisto. Rantaan lyövät aallot, soliseva puro tai kallio jolle kiivetä eivät ole ikinä kovin kaukana.



5. ILMASTO - Sopii erityisesti meille, joilla on kyky nauttia vähän kaikenlaisesta ja nähdä moninaisuus mahdollisuutena.



6. HALU TEHDÄ PAREMMIN - Niin korkealla ei millään listalla voida olla, etteikö joku aina löytäisi asiasta useampaakin epäkohtaa ja joku toinen tietäisi, miten senkin asian voisi tehdä vieläkin paremmin. Ja se on oikein.


Hyvää itsenäisyyspäivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti